Ayuntamiento de Lérida

  • Voluntariat per la llengua

    Descripció

    Practica el català, comparteix emocions, participa en el Voluntariat per la llengua (VxL). És fàcil, és divertit i és enriquidor.

    El Voluntariat per la llengua (VxL) es un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El VxL es va iniciar l’any 2003. Des d’aleshores ha format prop de 90.000 parelles lingüístiques arreu de Catalunya. Entre d’altres distincions, ha estat reconegut per la Unió Europea com una de les millors pràctiques de reforç a l’aprenentatge d’una llengua.

    Té com característiques:

    • Un programa flexible, còmode i obert. El VxL t’assigna una parella lingüística i, a partir d’aquí, us organitzeu vosaltres.Podreu quedar a l’hora que vulgueu, al lloc que vulgueu i parlar del que vulgueu. Podreu compartiu una conversa agradable entre dues persones predisposades a parlar i escoltar-se. Disposareu de materials que us ajudaran en les converses.I podreu col·laborar des del primer dia en el programa aportant noves idees.
    • Un munt d’avantatges. Formar part d’una parella lingüística va molt més enllà de trobar-vos per conversar en català: el Voluntariat per la llengua us ofereix tota mena d’activitats culturals i socials en català. A més, tots els participants disposen d’un carnet que permet obtenir descomptes i avantatges en cinemes, teatres, museus, establiments comercials, restaurants, bars.
    • Una decisió gratificant. Apuntar-se al Voluntariat per la llengua és una gran experiència. Si ets voluntari, ajudaràs a fer créixer el català i t’enriquiràs personalment amb noves coneixences. Si ets aprenent, guanyaràs confiança com a parlant, milloraràs les possibilitats laborals, ampliaràs el teu cercle social i descobriràs millor les oportunitats del teu entorn.

    Qui pot ser voluntari/a?

    • Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

    Qui pot ser aprenent/a?

    • Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

    Advantatges del carnet VxL

    Tramitació

    Apuntar-s'hi és molt fàcil:

    Més informació

    Centre de Normalització Lingüística de Lleida
    C. del Governador Moncada, 13, 2n
    25002 Lleida
    Tel. 973 28 26 07
    (Horari: de 09 a 14 i de 16 a 17.30 h.)

    A/e lleida@cpnl.cat
    Twitter: @CNLdeLleida
    @Parla_cat Lleida

  • XIV Concurs periodístic Josep Pernau

    Descripció

    Concurs per a estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de Lleida. Curs 2019/2020

    L'objectiu del concurs no és cap altre que animar-vos a escriure les vostres opinions sobre els temes més diversos d'interès públic i, així, ajudar-vos a què esdevingueu millors escriptors i, alhora, afavorir la participació de la comunitat educativa de Lleida.

    Qui hi pot participar?

    • Poden participar-hi tot l'alumnat d'ESO, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de Lleida.
    • El professorat interessat encomanarà a l’alumnat un treball individual.
    • Hi ha tres categories:
      • 1a categoria: 1r i 2n d'ESO
      • 2a categoria: 3r i 4t d'ESO
      • 3a categoria: batxillerat i cicles formatius

    Requisits

    Format:

    Temàtica:

    Qualsevol temàtica d’interès per a l'alumnat, escrit en català o en castellà.

    Presentació:

    • L'alumnat presentarà els seus treballs en suport informàtic i amb les característiques següents: lletra Times New Roman, cos 12 i amb un màxim de 2.000 caràcters, amb espais.
    • Cada treball anirà encapçalat per un títol.
    • Poden entrar a concurs més d’un treball d’un mateix alumne; però, si és el cas, només podrà obtenir un premi pel treball que resulti millor qualificat.

    Més informació sobre el premi

    Tramitació

    • L'alumnat interessat a concursar ha de presentar els seus treballs als seus professors respectius, en format electrònic i amb un pseudònim. El professorat seleccionarà fins a un màxim de 5 treballs per classe, els que considerin de més qualitat.
    • Els professors han d’enviar aquests treballs seleccionats a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida en format electrònic, en un arxiu tipus .doc, .docx o .rtf. Els arxius que no compleixin amb les característiques especificades o que s’enviïn en un altre format, no s'acceptaran com a vàlids.
    • El termini de presentació dels treballs finalitzarà el 12 de desembre de 2019.

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (tramitació amb i sense certificat digital)

      Per tramitar electrònicament la sol·licitud premeu el botó "tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent, i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "seguiment de tràmits" que trobareu al menú de l'esquerra.

    Més informació

    Regidoria d'Educació
    C. Bisbe Torres, 2
    Tel. 973 700 618
    Fax. 973 700 619
    dcreus@paeria.cat

    Documents

  • Ús social dels centres públics d'educació infantil i primària

    Descripció

    Tràmit adreçat a entitats i col·lectius.

    Les entitats i col·lectius de la ciutat que no disposin d'infraestructures adients per a la realització de les seves activitats, poden sol·licitar l'ús social de les instal·lacions dels centres públics d'educació infantil i primària, d'acord amb el Reglament de l’ús social aprovat per l’Ajuntament de Lleida (BOP de 7 de febrer de 2002) i les adaptacions corresponents al Decret 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius i el Protocol d’actuacions entre el Departament d’Educació i Universitats i les entitats municipalistes, per a al posada en marxa, la conservació i el manteniment dels nous equipaments, aprovat per la Comissió Mixta del dia 14 de setembre de 2006.

    Mitjançant aquest tràmit podeu sol·licitar la concessió de l'ús social dels edificis, instal·lacions i serveis de les escoles d'educació infantil i primària de la ciutat de Lleida, abans especificat.

    Qui ho pot sol·licitar?

    Entitats i col·lectius de la ciutat que no disposin d'infraestructures adients per a la realització de les seves activitats.

    Preu

    L'ús social dels centres és gratuïta. Cal, però, que tingueu contractada una pòlissa d'assegurança, tal com es preveu en les bases del reglament i les normatives esmentades anteriorment.

    Requisits

    Abans de fer la sol·licitud cal que compliu els requisits següents:

    1. Que heu llegit el Reglament de l'ús social dels edificis, instal·lacions i serveis dels col·legis d'educació infantil i primària de la ciutat de Lleida, la titularitat demanial dels quals correspon a l'Ajuntament de Lleida.
    2. Que coneixeu totes les obligacions derivades de l'autorització de l'ús social especificades a l'art. 4 del Reglament.
    3. Que coneixeu que l'eficàcia de l'autorització de la sol·licitud de l'ús social queda supeditada al compliment de l'obligació, establerta a l'article 4.1 del Reglament, de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil que garanteix sense limitació la reparació dels possibles danys a persones i béns aliens.
    4. Que no existeix cap relació de dependència entre la persona (física o jurídica) a la qual representeu i l'Ajuntament de Lleida, als efectes previstos en l'article 75.4 del Reglament del patrimoni dels ens locals (Decret 336/1988, de 17 d'octubre).

    Formes de tramitació

    • Seu electrònica de l'Ajuntament de Lleida (tramitació amb i sense certificat digital)

      Per tramitar electrònicament la sol·licitud premeu el botó "tramitar" que trobareu al final d'aquesta pàgina, empleneu les dades del formulari que us apareixerà en pantalla, adjunteu-hi, si escau, la documentació corresponent, i envieu-lo.

      Si la sol·licitud s'ha fet correctament, veureu un missatge de confirmació i rebreu un correu electrònic amb el vostre codi de sol·licitud amb el qual podreu fer-ne el seguiment mitjançant l'opció "seguiment de tràmits" que trobareu al menú de l'esquerra.

    Normativa

    Més informació

    Regidoria d'Educació
    C. Bisbe Torres, 2
    25002 Lleida
    Tel. 973700618
    educacio@paeria.es

Cinco Días
Expansión
EFE Emprende
CuatroCasas Telefonica

Empresa participante en Cuatrecasas ACELERA en colaboración con Telefónica Open Future.